Kurucumuz Mustafa Vasfi Diren, üzerinde yaşadığımız bu bereketli toprakların birbirinden lezzetli sofralık meyvelerini değerlendirmek amacıyla DİMES’in ilk tohumlarını kendi evinin salonunda attı. 1963 yılında ilk yerli meyve suyunu, yerli sermayeyle birlikte Tokat’ta üretti. Günümüzde, toplam 3 fabrikamızla birlikte ülkemizin en büyük meyve suyu üreticisi haline geldik.
2000 yılında kurduğumuz İzmir fabrikamızda meyve suyu çeşitlerimizden aromalı sütlere; limonatadan, soğuk kahveye kadar birbirinden farklı ürünlerimizin üretimlerini yapmaktayız. Toplam 41.184 m²’ye kurulmuş olan fabrikamızda 256 personelimiz çalışmaktadır.
Konsantre alımından başlayıp dolum ve depolamaya kadar üretim basamaklarının her birinin yapıldığı İzmir fabrikamız, dünya kalite standartları açısından ilk sıralarda yer almakta olup AIB kalite standardı belgeleri bulunmaktadır.
Meyvenin özüne olan tutkumuz ve küçük büyük demeden yapılan her seçimin fark yaratacağına olan inancımızla insana ve doğaya başka bakıyor; sizler ve gelecek nesiller için meyveye en yakın alternatif ürünler üretiyoruz.